Cum previi accidentele cu masina,in vacanta

Din pacate, numarul accidentelor in zonele cu trafic rutier accentuat si nu numai, sunt intr-o continua crestere, in acest an. Cea mai mare rata de victime a fost semnalata in sezonul cald cand, oricine isi doreste sa ajunga acasa de peste hotare sau vrea sa isi petreaca intr-un mod memorabil zilele de vacanta, la munte sau la mare. Din pacate, aglomeratia si nerabdarea ii fac pe multi soferi sa cada prada unor accidente cu sfarsit tragic, chiar si in cazul soferilor pe deplin resposabili si nevinovati.

Pentru ca sezonul vacantelor nu s-a incheiat, dorim sa va venim in ajutor cu cateva recomandari astfel incat sa preveniti o serie de posibile accidente catre destinatiile dorite de vacanta.

Cum puteti preveni accidentele cu masina, in vacanta

  • Alegeti rute ocolitoare sau schimbati destinatia de vacanta

In cazul in care este posibil, va recomandam sa nu optati pentru cele mai aglomerate destinatii sau sa va reorientati in cazul deciziei unor vacante spontane. De asemenea, daca acest lucru nu e posibil, chiar cu riscul de a prelungi timpul pana la destinatie, recomandam si varianta rutelor ocolitoare unde este posibil ca traficul sa fie diminuat, inclusiv rata de accidentare.

  • Conduceti responsabil

Totodata, va recomandam inclusiv sa aveti un comportamentt responsabil in trafic, evitand depasirea limitelor de viteza, efectuarea de manevre de depasire in curbe sau in zonele interzise/cu vizibilitate redusa. Pastrati o distanta considerabila de autovehiculele din fata dumneavoastra prevenind in acest mod o eventuala accidentare. Si nu uitati ca aveti nevoie si de o pauza dupa fiecare 8 ore de condus. Evitati sa fortati nota si sa conduceti pana la o epuizare totala ce ar putea fi fatala atentiei si sigurantei la volan.

  • Optati pentru mijloace de transport in comun

Chiar daca nu va ofera acelasi confort unic si dedicat, utilizarea mijloacelor traditionale de transport in comun poate fi o alegere eficienta pentru sanatatea voastra si a celor dragi, cat si pentru siguranta sau din punct de vedere economic. In acest mod, va veti putea odihni corespunzator pe rutele indelungate, dar nici nu veti avea grija condusului, a masinii etc. Astfel, veti avea si certitudinea ca masina dumneavoastra nu va fi implicata intr-un accident rutier care v-ar putea strica pe deplin vacanta.

Masina personala o puteti lasa cu incredere la parcarea privata Otopeni unde, noi va asiguram ca va fi supravegheata 24/7 si ca o veti gasi in perfecta stare la intoarcere. De exemplu, o puteti lasa la aeroport (daca intentionati sa calatoriti cu avionul), pentru ca insasi parcarea se afla in vecinatatea imediata acestuia. Preturile sunt accesibile oricui si va veti putea bucura de o vacanta exact asa cum ati visat, fara alte griji inutile sau care v-ar putea impiedica sa traiti concediul la intensitate maxima.

Suna Aici!