De ce sa folosim scule pneumatice

Sculele pneumatice sunt din ce mai populare in randul profesionistilor din domeniul constructiilor si nu numai, avand o raspandire foarte rapida in ultima perioada pentru ca ele sunt mult mai eficiente in comparatie cu cele hidraulice sau electrice.

Uneltele pneumatice nu trebuiesc sa fie conectate la o sursa electrica putand fi cuplate la un compresor de aer

Ele functioaneaza dupa acelasi mecanism si anume: transforma compresia aerului in energie mecanica.Unele unelte ajung si la o putere de peste 350.000 rotatii pe minut dar cele mai multe au pana in 10000 rotatii

Uneltetele sau scule pneumatice sunt usor de intretinut si reparat, neavand componente electrice ci doar mecanice, nu este nimic ce se poate arde ci doar inlocui piesa/piesele care sau defectat, nu este nevoie de service dau persoana cu anumite cunostite tehnice pentru a inlocui ce sa defectat, este deajuns manualul de instructiuni al uneltei pentru inlocui.

Au o durata de viata mult mai mare decat cele clasice, la orice activitate sculele pneumatice pot functiona o perioada mai mare de timp fara a exista riscul de supraincalzire.

Neavand acumulator, ele sunt mult mai usoare si de dimensiuni mai mici fata de sculele clasice

Exemple de scule pneumatice:

Surubelnite, se folosesc in industria de ansamblare diverse piese, poti folosi pentru a schimba cauciucurile masini sau daca ai de ansamblat mobila.

Bormasinile pneumatice au acelasi intrebuintari ca si cele electrice clasice doar ca au putere mult mai mare, deci practic realizezi operatiunile cu un timp mai redus de lucru, poti repara sau taia caroseria unei masini, se poate folosi si in tamplarie.

Polizoare au nevoie de discuri pentru fiecare activitate in care doresti sa le utilizezi fie ca este vorba de slefuire sau debitare.

Biax se aseamana cu un polizor si este utilzat pentru slefuirea de mare precizie si in locurile mai putin accesibile, se utilizeaza foarte mult in industria service-urilor auto.

Aparate de vopsit folosite atat pentru uz casnic cat si profesional, datorita puterii mari se vopseste mult mai rapid si uniform fata de alte scule de vopsit.

Ciocanele se folosesc pentru a sparge sau taia otel, fier, caramizi, lemn, etc. Au o forta foarte mare care usureaza mult munca celui care are de facut aceste operatiuni

Capsatoare pnetumatice sunt folosite in industria mobilera, sunt utilizate pentru capsat si batut cuie.

Pistoale de suflat aer sunt folosite in domeniul auto atunci cand vrei sa indepartedezi murdaria sau praful din interiorul caroseriei, pot fi folosite si pentru uz personal cand vrei sa tai lemn sau sa scapi de frunzele de pe terasa sau aleea casei tale

Folosind scule pneumatice reduce riscul accidentelor pentru ca nu te poti scurtcircuita sau electrocuta pentru ca ele nu folosesc energie electrica

Suna Aici!