Trucuri si sfaturi pentru viitorii soferi

Daca tocmai ti-ai luat permisul nu ramane decat sa te felicitam pentru reusita ta! Obtinerea permisului de conducere este cu adevarat un pas special si inceputul unei noi vieti. De altfel, fie ca-ti propui in viata aceasta sa devii sofer de meserie, fie ca doresti ca aceasta reusita sa o folosesti in scop personal, cunoasterea unor mici trucuri si sfaturi pentru momentele si planurile ce vor urma de acum incolo, pot fi cruciale si iti pot fi de mare ajutor.

Iata ce sfaturi avem pentru tine!

Trucuri si sfaturi pentru viitorii soferi

  • Alegeti cu atentie masina!

Unul din cei mai importanti pasi pe care-I vei face pentru a-ti vedea visul cu adevarat dus la capat e achizitia unei masini. Insa, achizitia trebuie sa fie una cumpatata si sa gandesti pe termen lung, chiar daca bugetul nu pare in prezent sa fie o problema.

Ideal este sa te orientezi catre o masina care are un consum cat mai redus si a carei piese de schimb se gasesc cu usurinta si de ce nu, la un pret mai accesibil. Chiar daca acum totul pare bine, nu stii ce-ti rezerva viitorul! Asa ca e mai bine sa fii precaut si sa-ti cumperi o masina pe masura nevoilor tale, si nu doar din prisma unei marci renumite sau a aspectului atractiv.

  • Ai grija la acte!

Cu siguranta nu mai e niciun mister ca ori de cate ori vei fi oprit in trafic de catre organele de politie, vei fi nevoit sa te legitimezi. Insa de fiecare data exista riscul sa-ti uiti o parte sau chiar toate actele in locuinta sau sa le ratacesti pe cine stie unde. Iti recomandam sa-ti tii toate actele la un loc si de preferat, intr-o geanta dedicata pe care s-o ai mereu la indemana si sa-ti sara in ochi de fiecare data cand iesi pe usa. Sau le poti lasa in masina.

  • Ai grija unde-ti parchezi masina!

Zilnic sunt ridicate tot mai multe masini sau primesc amenda pentru parcarile nepermise. Evita sa parchezi masina pe locurile adresate celor cu handicap, pe trecerile de pietoni si chiar si in locurile alese la intamplare. In schimb, poti sa o lasi la parcare Otopeni, unde poti beneficia de un loc de parcare privat si sigur, cu costuri reduse. Este alegerea ideala chiar si atunci cand pleci in vacante.

  • Nu imprumuta masina la necunoscuti!

Masina e la fel ca sufletul pereche – nu se imprumuta niciodata. De altfel, chiar daca va cunoasteti de ceva timp, nu este exclus ca cunostintele care apeleaza la tine pentru acest lucru sa fie implicate invoit intr-un accident.

Suna Aici!