Trucuri utile pentru parcare in siguranta

Momentul in care cei mai multi soferi se simt vulnerabili este atunci cand pleaca sau revin la o masina parcata, in special pe timp de noapte.

Iata cateva sfaturi de ajutor:

– Scoate intotdeauna cheile din masina si asigura-te ca incui bine masina.

– Nu lasa niciodata obiecte la vedere: de exemplu – dispozitive electronice, cum ar fi GPS, claptop, pungi personale, posete, genti de fitness sau bani. Daca trebuie sa le lasi in masina, aseaza-le intr-un loc in care nu pot fi vazute. Asigura-te ca nu au numele sau adresa la vedere. Nu lasa niciodata carti de credit in masina.

– Alege cu atentie locul de parcare. Parcheaza intotdeauna in zone bine iluminate, cat mai aproape de destinatie, scari sau lift. In parcarile supraetajate, evita sa parchezi la un nivel unde nu este nicio alta masina. Cand pleci in deplasare cu avionul, este o idee buna sa folosesti o parcare din apropierea aeroportului, pentru siguranta masinii, dar si pentru mai mult confort, pentru ca aceste parcari sunt situate in proximitatea aeroporturilor. De exemplu, in Bucuresti poti folosesi serviciile de parcare Otopeni.

– Cand parchezi, pozitioneaza masina in stare de parcare, astfel incat atunci cand pleci sa nu dai inapoi. Aceasta tactiva creste vizibilitatea asupra zonei din jur si iti permite sa te deplasezi mai repede.

– Inainte de a parasi masina, priveste cu atentie in jur pentru a gasi un reper legat de locul exact in care ai lasa-o.

– Daca esti ingrijorat ca ai putea fi o tinta pentru cineva, variaza ruta de deplasare. Parcheaza in locuri diferite, in momente diferite. Evita un program previzibil.

– Daca, in drum spre masina ta, vezi ca un vehicul a fost spart, suna imediat la politie. Nu merge imediat la masina ta. Suna politia si comunica locatia in care te afli. Asteapta acolo pana ajunge politia.

– Cand te intorci la masina, e bine sa ai deja cheia in mana. Evita sa te cauti prin bzuunare, in geanta sau in servieta, mai ales daca esti intr-o zona pustie sau la o ora tarzie. Inainte de a te urca in masina, verifica atent interiorul, in special scaunului din spate. Dupa ce ai intrat, blocheaza usile imediat si asigura-te ca geanta sau alte obiecte de valoare nu sunt la vedere.

Este bine sa-ti iei astfel de precautii mai ales atunci cand nu lasi masina intr-o parcare amenajata si pazita 24-24, asa cum este o parcare Otopeni.

Suna Aici!