Ce ai nevoie pentru un santier in constructii

Cand vine vorba de construcții, a avea utilajele și echipamentele potrivite este un mare avantaj.

Fara utilajele potrivite, lucratori din construcții nu ar putea sa isi faca treaba responsabil, eficient și in siguranța.

Prin urmare este necesar sa se asigure ca toate utilajele,unelte și echipamentele necesare sunt prezente pe șantier inainte de inceperea lucrarilor.

Ce nu trebui sa lipseasca dintr-un șantier:

Echipamentele de protectie

Echipamentul de protecție este unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie sa se gaseasca pe un șantier.

Lucratorii trebuie sa poarte intotdeauna echipamente corespunzatoare sau de protecție, cum ar fi: casti, ochelari de protecție, manuși și cizme,dopuri de urechi etc.

Aceste articole ajuta la protejarea  impotriva ranilor la cap, la ochi, la maini sau la picioare.

Unelte electrice sau pneumatice

Uneltele electrice sau cele pneumatice sunt esențiale pentru taierea, gaurirea a materialelor rapid și eficient.

Cele mai frecvente scule electrice utilizate pe șantier sunt: ferastraiele circulare, burghie, pistoale de cuie și polizoare unghiulare,masini de legat fier beton.

Aceste unelte ajuta lucratorii sa taie sau sa fixeze lemn sau metal, sa faca gauri, sa bata șuruburi și cuie sau sa șlefuiasca diferite suprafețe de pe santierul in lucru.

Unelte de mana

Acestea sunt o alta categorie esențiala de echipamente care se regasesc pe orice șantier.

Ele sunt necesare pentru operatiuni care necesita precizie, cum ar fi masurarea, taierea sau fixarea.

Unele dintre cele mai frecvent unelte de mana care se folosesc pe santiere sunt ciocanele, șurubelnițele, clești, chei, nivele sau ruleta de masura.

Aceste unelte de lucra ajuta muncitori sa stranga diverse șuruburi sau piulițe, sa taie diferite materiale și sa masoare distanțe, unghiuri, etc.

Echipamentele grele

Care sunt necesare pentru excavare, nivelare sau mutarea materialelor grele. Unele dintre cele mai comune utilaje folosite pe șantierele de construcții sunt excavatoarele, buldozerele, macarale și incarcatoarele.

Schele si scari

Schelele și scarile sunt necesare pentru zonele de lucru inalte.

Muncitorii folosesc aceste schele pentru a efectua sarcini precum vopsirea, tencuire sau alte diverse activitari.

Scarile sunt folosite instalarea corpurilor de iluminat, suspendarea gips-cartonului sau pentru accesul pe acoperișuri.

Este foarte important sa va asigurați ca schelele și scarile sunt in stare buna și asigurate corespunzator pentru a preveni accidentele de munca.

Bariere si semne de siguranta

Sunt necesare pentru prevenirea accidentelor pe șantier.

Responsabili cu lucrarile pe un santier de constructii trebui sa foloseasca bariere pentru a bloca zonele periculoase, cum ar fi:sapaturile deschise sau gaurile in pamant.

Semnele trebuie folosite pentru a avertiza la pericolele potențiale, cum ar fi suprafețele alunecoase, caderea obiectelor sau pericolele de electrocutare.

Echipamente de iluminat

Şantierele necesita echipamente de iluminat, in special atunci cand se lucreaza noaptea sau in zone slab iluminate.

Lucratorii trebuie sa se asigure ca iluminarea este suficienta pentru a le permite sa vada clar sa lucreze și sa evite posibilele accidente de munca.

Trusa de prim ajutor

Cele mai multe accidente de munca se intampla pe santierele de constructive și este importantsa fie la indemana o trusa de prim ajutor, care trebui sa includa articole precum bandaje, tifon, antiseptic și analgezice.

Cei care lucreaza pe aceste santiere trebui sa fie instruiți pentru procedurile de prim ajutor de baza și sa știe cum sa foloseasca articolele din trusa in cazul unor accidente.

Extinctoare

Stingatoarele sunt necesare pentru prevenirea și controlul eventualelor incendii pe șantier. Cei responsabili trebuie sa se asigure ca stingatoarele sunt prezente pe santier și in stare buna de funcționare.

De asemenea, personalul ar trebui sa știe cum sa foloseasca stingatoarele in caz de incendiu.

Echipamente de depozitare a deșeurilor

Șantierele genereaza multe deșeuri și este priorita sa fie la fata locului tomberoane, coșuri de gunoi sau coșuri de reciclare pentru a elimina in mod corespunzator deșeurile.

Suna Aici!