Parcare masina termen lung

Parcarea unei masini pe termen lung atunci cand doriti sa plecati intr-o calatorie de vacanta ori de afaceri are nevoie de o planificare atenta si de o verificare a catorva aspecte pentru ca masina voastra sa fie in siguranta si in cea mai buna stare de functionare la intoarcere voastra in tara.

Iti prezentam mai jos in aceasta postare de pe site nosttru, cateva solutii eficiente si sfaturi utile pentru a te ajuta sa lasi masina parcata in cele mai sigure conditii pe termen lung:

1. Parcare privata aproape de aeroportul de unde plecati.

Una dintre cele mai sigure optiuni este sa iti lasi masina intr-o parcare privata aproape de aeroportul de unde decolezi, acestea beneficiaza de paza non stop, camere de luat vederi, personal dedicat, iluminare, etc.

2. Verificati cu atentie masina inainte de plecare

Luati toate masurile care se impun ca masina vostra  sa fie in cea mai buna stare de functionare inainte de a pleca intr-o calatorie de vacanta/afaceri, verificati uleiul, lichidul de frana, bateria, starea anvelopelor etc.

3. Incarcati bateria

Daca iti lasi masina pentru o perioada mai lunga de timp, verificati ca bateria ei sa fie incarcata la maxim iar daca nu, sa o reincarcati.

4. Faceti plinul

Umpleti rezervorul masini cu combustibil, mai ales daca distanta dintre locuinta voastra si aeroport este mai lunga, pentru a evita orice “ surpriza” neplacuta.

5. Alarma la minim

Daca masina voastra are sistem de alarma, reglati nivelul de sunet pentru a evita pornirea inutila a ei, si deranjarea celor din jur.

6. Parcati intr-o zona luminata

Daca nu veti parca masina intr-un garaj ori intr-o parcare privata, alegeti totusi sa o parcati intr-o zona bine iluminata pentru a reduce riscul furturilor sau vandalizari ei.

7. Inchideti geamurile si usile

Toate geamurile si usile sa fie bine inchise si incuiate.

8. Asigurare/documente

Verificati daca asigurarea masinii voastre este valabila pe toata durata sederii si totodata sa aveti la indemana toate documentele masini, care va pot fi necesare in orice situatie.

9. Rugati un vecin/prieten sa verifice masina

Daca aveti vecini de incredere sau prieteni in zona unde voi locuiti, ii puteti ruga sa verifice masina din cand in cand, sau sa o conduca putin pentru a mentine bateria si anvelopele in stare cat mai buna.

Suna Aici!